Zaključek obnove in otvoritev večnameskega doma

27.09.2014 - Podzemelj

 

Potem, ko smo maja začeli z energetsko obnovo gasilskega doma in njegovo preoblikovanje v večnameski dom, je na vrsto prišla tudi težko pričakovana otvoritev. Prenovljen dom je v soboto 27.9. župan občine Metlika skupaj s podpredsednikom PGD Podzemelj in predstavnikom Krajevne skupnosti Podzemelj slovesno predal svojemu namenu.

 

Investitor projekta je bila Občina Metlika, ki je skupaj s PGD Podzemelj bila uspšena na razpisu Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Ministrstva za kmetijstvo. Poleg sredstev pridobljenih na razpisu je sredstva primaknila tudi občina in krajevna skupnost Podzemelj.

 

Domači gasilci so pripravili kratek a pester kulturni program, v katerem so nastopali domačini in katerega je povezovala domačinka Erika Kralj, v njem pa je skupaj z Evo Drakulič iz Osnovne šole Podzemelj tudi nastopila. Z ubranim petjem so nastopili tudi člani moškega pevskega zbora župnije Podzemelj. Ob koncu, so domače gasilke, za vse prisotne, pripravile manjšo pogostitev.

 

Vrednost projekta je bila 169.000€. Obnova pa je zajemala obnovitev fasade, zamenjavo oken v dvorani, izgradnjo ogrevanja s kurjavo na pelete ter ureditev sanitarij in večnameskega prostora v kleti. Izvajalec del je bilo gradbeno podjetje PAM d.o.o. iz Novega mesta, domači gasilci pa so z lastnim delom privarčevali okrog 15.000€.

 

Z obnovo je celotna krajevna skupnost Podzemelj z širšo okolico dobila novo sodobno večnamensko dvorano, ki jo bodo lahko za svojo dejavnost uporabljala številna okoliška društva.

 

O dogajanju v Podzemlju so poročali tudi na Vašem kanalu in na Lokalno.si.

 

Spodaj si poglejte nekaj slike posnetih med obnovo in na otvoritvi.