Koncert Okteta Konda in Preloških Muzikantov

12.2.2017 - Podzemelj

 

 

Podzemeljski gasilci nadaljujemo s prirejanjem koncertov v leta 2013 obnovljeni večnamenski dvorani gasilskega doma. Tako kot smo minula leta v naši dvorani gostili že domače župnijske pevce mešanega in otroškega zbora, Dolc kvintet, pevski zbor društva kmečkih žena in igralsko zasedbo iz Adergasa, smo minulo nedeljo gostili Preloške muzikante iz Preloke in Oktet Konda iz Semiča z gostom Dušanom Žbogarjem.

 

V dobro uro trajajočem koncertu je pred polno dvorano Oktet Konda zapel tako ljudsko, umetno kot dalmatinsko pesem. V programu, ki so ga predstavili, so prikazali del reportuarja s praznovanja njihove lanske 15. obletnice. Ubrano petje domovinskih, ljubezenskih, planinskih še posebej pa dalmatinskih pesmi je publika pozdravila z bučnim aplavzom. Za popestritev so skupaj z legendarnim frajtonarjem Dušanom Žbogarjem udarili po narodno-zabavnih melodijah. Preloški muzikanti  so se predstavili skupaj s pevkami Laro Zorn, Tejo Saksida in Moniko Kocjan. Predstavili so del njihovega širokega reportuarja in skupaj tamburali in peli belokranjske ljudske pesmi in pesmi slovenskih popevk. Lepo vabljeni na njihov 8. Valček s Kolpo, ki bo v soboto 18. marca ob 19. uri v športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju.

 

Program je lepo povezovala Helena Konda. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju v korist domačega gasilskega društva. Člani PGD Podzemelj se bi radi zahvalili vsem nastopajočim in domači publiki, ki je napolnila našo dvorano.